Grenadin

Grenadin är ett sockerlag som görs på granatäppeljuice eller granatäppelkärnor, den har en djup röd färg som ger drinkar en fin röd färg. Vanliga drinkar som innehåller grenadin är san fransisco och tequila sunrise.

120 g Strösocker
80 g Granatäpplejuice

  • Kallrör granatäpplejuicen med sockret tills det är helt löst och buteljera.

Denna står sig minst en vecka i kylen, jag har använt en batch som var en månad gammal utan konstigheter. Smaka på den innan du använder den.

Receptet kommer från David Kringlund

Drinkar med grenadin

Shrunken skull

Shrunken skull är en ganska unik tiki drink just för att den görs av 4 ingredienser men med lika mycket av varje, här kommer grenadinen verkligen ta plats så den ska vara av bra kvalité, helst hemmagjord. Drinken är åt det lite sötare hållet med en kraftig smak av både rom och granatäpple.

Hawaiian Sunset

Denna tropiska sour är något som alla kan uppskatta, de framträdande smakerna är mandel, granatäpple och citrus, för att denna drink ska smaka riktigt bra så är ingredienserna väldigt viktiga.

Millionaire No.1

Millioare cocktail är en drink som finns i många olika tappningar med allt från whisky och gin till jamaikansk rom, detta är den versionen som är min absoluta favorit. En fruktig och sötsyrlig drink med en komplexitet från rommen.

Kommentarer är stängda.

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑