Super Limejuice

Detta är en metod för att få ut så mycket juice som möjligt ur en lime. Limen har mest smak i skalet så därför använder man även det i denna. Limejuice oxiderar normalt sätt väldigt snabbt men här blir den lite konserverad av citronsyran och äppelsyran. Denna juice smakar bäst inom 2 veckor medans vanlig juice håller max en dag.

Metoden kommer från bartendern Nickle Moris men jag lärde mig den från Kevin Kos på youtube.

Zest från en citron
Citronsyra (0,66 gånger så mycket som zest)
Äppelsyra (0,33 gånger så mycket som zest)
Vatten (17 gånger så mycket som zest)

  • Zesta lime och väg det i en burk.
  • Väg upp citronsyra och äppelsyra i samma burk.
  • Låt stå i några timmar så att citronsyran och äppelsyran löser sig lite med zesten.
  • Häll över det i en mixer.
  • Mät upp vattnet i samma burk så att allt kommer med.
  • Tillsätt vattnet i mixern och mixa ordentligt.
  • Tillsätt limejuicen
  • Sila av och buteljera.

Kommentarer är stängda.

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑